Jak se vaří chuť s Romanem Vaňkem 👨🍳
Chuť je fascinující multismyslový kompas. Nám lidem překládá složité souhry chemických procesů, textur, vůní, teplot, zrakových, sluchových i hmatových vjemů do jednoho jasného sdělení:
👉 „Tohle mi chutná – tohle mi nechutná.“
Chuť nezná hranice, pohlaví, kasty, rasu ani náboženství. Nemá národnost. Ale má svá pravidla, logiku a ověřené postupy. A právě ty vám Roman Vaněk předá na tomto unikátním kurzu.
📌 Co se naučíte?
👅 Jak a kdy chuť vzniká – odkud se bere?
🧂 Kdy a proč (ne)solit – a co všechno sůl umí?
🎯 Jak vytvořit harmonii chutí
🛠️ Co dělat, když jídlu „něco chybí“
🍴 Jak ovlivňuje chuť i nádobí
💡 Jak dochutit jídlo, aby bylo pokaždé dokonalé
🔥 A hlavně: jak vařit tak, aby to pokaždé chutnalo!
🤯 Proč někdy jídlo nefunguje, i když je podle receptu
Učíme víc než jen vařit. Učíme vaření porozumět!
👨🍳 Vařit budete legendární pokrmy:
- Chowder s uzenou slaninou a mořskými plody
- Hovězí v černém pivu
- Venkovský točený chléb
- Flambované Crêpes Suzette
A protože ukázaná platí a nic nenahradí osobní zkušenost, pojďme se pustit s chutí do vaření chuti!
📍 AGR Gastro, Novoměstká 2241/15, 591 01, Žďár nad Sázavou
🕒 6 hodin plných chuti a aha-momentů - 15:30 - 21:30
Datum | Čas | Volná místa | Cena včetně DPH | Poznámka |
25.09.2025 | 15:30 - 21:30 | 16 | 4 990.00 Kč | |